top of page

Jak může Wellness a SPA přispět ke zvýšení imunity a podpořit naše zdraví?

Je podzim. Právě se nacházíme v období viróz a chřipek, navíc žijeme v uspěchané době, kdy velmi často zanedbáváme vlastní tělo. Vystavujeme jej stresu, pečujeme o věci kolem, jen ne a ne najít si chvilku pro sebe. O tom není pochyb - většina z nás to jistě pociťuje na vlastní kůži.


Pracovní vytížení, starání se o rodinu… Je to neustálý kolotoč, který nezastavuje ani o víkendu dokonce ani v době, kdy se necítíme dobře a tak moc bychom si potřebovali odpočinout. Ruku na srdce, kolik z vás si po víkendu říká, že by se ještě jeden den navíc hodil?


Dnešní doba je přeci skvělá, vše se hned ví, všichni se okamžitě dozví díky moderním telefonům, počítačům, hodinkám to, co potřebují, o všem a o všech. Na těchto zařízení si dnes a denně čteme o tom, jak, bychom se měli chovat, jak bychom o sobe měli pečovat. Ale opravdu to vnímáme, nebo nad tím jen přemýšlíme, ale nic pro to neděláme? A mimochodem všechna tato zařízení, bez kterých už nedáme ani ránu nám přeci velmi šetří čas a některé nám dokonce zdraví i hlídají. Máme vše na jednom místě, dokonce už ani nemusíme hledat peněženku, když chceme zaplatit nebo vytahovat občanský průkaz, abychom prokázali naši totožnost. Neustále šetříme moderními technologiemi čas a čas jsou přeci peníze. Bezva, může se zdát na první pohled. Jak se ale říká, zdání někdy klame…


A jak tedy nejlépe zpomalit a podpořit imunitu?


Toto výše zmiňované nás totiž zároveň nutí nakonec ještě zrychlovat a ušetřený čas vyplňovat dalšími aktivitami. Všude na nás v této době vykukují nadpisy, ZPOMALTE, ZPOMALTE, ZPOMALTE.


No a mají pravdu. Doba je opravdu zrychlená. Mnohdy na náš mozek až těžko zpracovatelná. Je tedy více než kdy jindy potřeba pro své zdraví nejen zpomalit a fyzicky vydechnout, ale hlavně i psychicky. Ve zdravém těle, zdravý duch. Takže jak si ale najít chvíli pro sebe? Prostě řekněte ne. Ne, dnes už po pracovní době nebudu zvedat telefony a dopisovat e-maily. Ne, dnes už prostě neuklízím. A tak dále. A až si všechny tyhle věci, které vás ubíjí zakážete, tak pak řekněte jedno velké ANO. Ano, já si klid a čas pro sebe zasloužím.


Naštěstí si ale už začínáme uvědomovat, že nevnímat co si tělo i duše žádá, není dlouhodobě udržitelné ani zdravé pro nikoho z nás. Začínáme si všímat toho, že odpočinek je stejně důležitý jako aktivita. A že volné chvilky není nutné trávit doháněním restů v domácnosti. Protože kvalitní odpočinek je jedním z pilířů pro to, aby naše imunita mohla dobře fungovat a podpořila nás pak v náročnějších obdobích. Jako je například právě podzim. Možná si pod pojmem “podpora imunity” představíte spíš vitamíny, pohyb a dobrou a vyváženou stravu.

To k tomu samozřejmě také patří, to je beze sporu.


Ale pro to, aby člověk skutečně pečoval o své zdraví, je potřeba něco víc, než jen spolknout každý den několik čím dál více dražších tabletek. Přemýšleli jste někdy nad tím, co dalšího pro své zdraví můžete udělat?


Asi vás napadlo, že když si dopřejete Wellness či SPA, bude to mít na vaše zdraví kladný dopad. Ale věděli jste o tom, že když si správně a pravidelně budete wellness a spa dopřávat, podpoří to prokazatelně vaši obranyschopnost odolávat negativním okolním vlivům, bacilům a stresu? Že se díky správným wellness postupům můžete perfektně pročistit a to nejen na těle, ale také uvolníte mysl a pomůže vám to odbourat stres a díky tomuto posílit tělo proti virům a bakteriím?


Společnost Starpool svoji práci podporuje vědeckým výzkumem na špičkových pracovištích a vyvinula perfektní tak zvaný sp.a systém, který vás provede správným postupem wellness a poradí, jak správně dopřát tělu to, co právě potřebuje.


Starpool se již přes půl století věnuje výzkumu toho, jak nabídnout svým klientům co nejvyšší komfort pro jejich odpočinek a zdraví a jak jejich produkty mohou pomáhat nejen v podpoře imunity, ale i v léčbě těla a duše.




Věděli jste, že Starpool nabízí wellness i k vám domů či do kanceláře?

Wellness a SPA již dávno není výsada hotelů, nebo wellness center. Čím dál více oblíbené jsou tak zvané privátní wellness. Pokud chcete komplexně pečovat o svoje zdraví, je dobré si wellness dopřávat co možno nejvíc pravidelně.

Domácí či privátní wellness, které je vytvořeno na míru vašemu domovu a v mnoha variantách a možnostech.

Jednoduše, bez technických místností a v bezkonkurenční kvalitě a designu si můžete dopřávat relax u vás doma v podobě domácí sauny, nebo parní kabiny. Nebo raději obojí?


A pokud přemýšlíte, jak pomoci v práci svým zaměstnancům k lepším výkonům a soustředění se na práci, společnost Starpool nabízí (nejen do kanceláří) mnoho dalších produktů, které dokáží podpořit mysl a koncentraci a odbourat stres. Například relaxační lehátko ZEROBODY, které na principu stavu bez tíže, pomocí suchého plavání, pomáhá rychleji odbourávat například jet leg, stres, bolesti hlavy, ale i regeneraci po sportu a další neduhy, které přináší tato skvělá a však uspěchaná doba. Ale o tom více v našem příštím článku.


Myslete na svoje zdraví skutečně komplexně a častěji, než to třeba právě nyní děláte. Váš život bude kvalitnější, protože budete plni sil a radosti.

Firmy Starpool a Vaxo vám k tomu rádi pomohou.


bottom of page